Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Φετουτσίνι με σολωμό


Φετουτσίνι με σολωμό


Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 4 μερίδες

Υλικά
300γρ. φετουτσίνι
¼ κούπας λάδι
4 φέτες σολομού
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κουταλάκια τριμμένο τζίντζερ
16 ντοματίνια, χωρισμένα στη μέση
½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
¼ κούπας ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό


Εκτέλεση
Βράστε τα φετουτσίνι σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι, να μαλακώσουν. Στραγγίστε και τοποθετήστε τα σ’ένα πυρίμαχο σκεύος.
Ζεστάνετε στο τηγάνι το λάδι και τηγανίστε τις φέτες του σολομού 3 λεπτά την κάθε πλευρά. Αραδιάστε τες πάνω από τα φετουτσίνι.
Στο  τηγάνι βάλτε και σοτάρετε το σκόρδο, προσθέστε τα τοματίνια, πασπαλίστε με αλάτι και σοτάρετέ τα για 2 λεπτά. Ρίξτε το τζίντζερ ανακατέψτε και αδειάστε τα ντοματίνια επάνω από το σολομό.
Ρίξτε στο τηγάνι το κρασί, και βράστε ώσπου να μείνει το μισό. Προσθέστε το ζωμό και βράστε να μείνει πάλι η μισή ποσότητα. Ρίξτε το βούτυρο και ανακατέψτε να λιώσει. Περιχύστε το σολομό.
Βάλτε το πυρέξ στο φούρνο στους 200ο C για 15 λεπτά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με το μαϊντανό.

Πηγή: http://www.albaeditions.gr