Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Χαλβάς σιμιγδαλένιος


Χαλβάς σιμιγδαλένιος



Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
1 φόρμα


 ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια του νερού κοφτά ζάχαρη
4 ποτήρια του νερού νερό
Χυμό ½ λεμονιού
Χυμό ½ πορτοκαλιού
Χυμό ½ μανταρινιού
200γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
100γρ. κουκουνάρι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας κανέλα τριμμένη
2 ξυλαράκια κανέλας


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζετε το σιρόπι, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού και μανταρινιού και τα ξυλαράκια κανέλας, και το βράζετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τσιγαρίζετε προσεχτικά το σιμιγδάλι με το λάδι, ώσπου να ξανθύνει το σιμιγδάλι. Προσθέτω τους ξηρούς καρπούς, χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα. Σ’ αυτό το σημείο προσέχετε να μην καείτε. Αφήστε το χαλβά 5 λεπτά και μετά τον κατεβάζετε από τη φωτιά και τον βάζετε σε φόρμα. Ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη κανέλα.

Πηγή: Ρένα της Φτελιάς