Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Μελιτζανοσαλάτα Αγιορείτικη


Μελιτζανοσαλάτα Αγιορείτικη


Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 4 άτομα
  

Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες (περίπου 1 κιλό)
150ml. Σησαμέλαιο
2 πιπεριές Φλωρίνης, ψημένες και καθαρισμένες
4 αγγουράκια τουρσί
½ ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις τρυπήσουμε με πιρούνι, στη σχάρα ή στο γκρίλ σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο για να πάρουν το καπνιστό άρωμα. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε με μαχαίρι μέχρι να γίνουν σαν κιμάς. Κόβουμε τα αγγουράκια σε πολύ μικρά κομματάκια και τις πιπεριές σε κυβάκια, και τα προσθέτουμε στη μελιτζάνα.
Λιώνουμε το σκόρδο με αλάτι και σησαμέλαιο και το προσθέτουμε στη μελιτζάνα. Ανακατεύουμε, διορθώνουμε τη γεύση και προσθέτουμε το μαϊντανό.


Πηγή: http://www.sesame.gr