Σαλάτα ροσμπίφ με μανιτάρια
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Υλικά
4 σικορέ
350γρ. ροσμπίφ σε φέτες
100γρ. μανιτάρια
1 λεμόνι
1 μήλο ξινό
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κεσέ γιαούρτι
3 κουταλιές σούπας ξίδι άσπρου κρασιού
1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα
3 κουταλιές σούπας λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα σικορέ αφού αφαιρέσετε τα εξωτερικά φύλλα. Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα σε λεπτές φέτες, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Κόβουμε το ροσμπίφ σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Τα ραντίζουμε αμέσως με το χυμό ενός λεμονιού, για να μη μαυρίσουν. Καθαρίζετε το μήλο, αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε κομμάτια. Το ραντίζουμε επίσης με χυμό λεμόνι. Βάζουμε το μήλο μαζί με το σικορέ, το ροσμπίφ και τα μανιτάρια σε μια λεκάνη. Πλένουμε το μαϊντανό, κόβουμε τα φύλλα και τα βάζουμε στη σαλάτα. Χτυπάμε σε μια λεκάνη το γιαούρτι, το ξίδι, τη μουστάρδα και το λάδι, μέχρι να γίνει κρεμώδες η σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα σικορέ αφού αφαιρέσετε τα εξωτερικά φύλλα. Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα σε λεπτές φέτες, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Κόβουμε το ροσμπίφ σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Τα ραντίζουμε αμέσως με το χυμό ενός λεμονιού, για να μη μαυρίσουν. Καθαρίζετε το μήλο, αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε κομμάτια. Το ραντίζουμε επίσης με χυμό λεμόνι. Βάζουμε το μήλο μαζί με το σικορέ, το ροσμπίφ και τα μανιτάρια σε μια λεκάνη. Πλένουμε το μαϊντανό, κόβουμε τα φύλλα και τα βάζουμε στη σαλάτα. Χτυπάμε σε μια λεκάνη το γιαούρτι, το ξίδι, τη μουστάρδα και το λάδι, μέχρι να γίνει κρεμώδες η σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.
*Αν θέλετε τα μανιτάρια μπορείτε προηγουμένως να σωτάρετε για 10 λεπτά. Σε αυτή την περίπτωση δεν τα ραντίζετε με λεμόνι.