Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Ζαρκάδι με μέλι


Ζαρκάδι με μέλι


Χρόνος προετοιμασίας 3 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα
Μερίδες:  4


Υλικά
1 κιλό ζαρκάδι ψαχνό
3 κουτ. σούπας μέλι
3 κουτ. σούπας ξύδι balsamico
3 κουτ. σούπας σόγια sauce
2 μεγάλα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
1 ξυλαράκι κανέλα
1 σφηνάκι ουίσκι
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κρέας με το μέλι, το ξύδι, τη σόγια και το κορν φλάουρ για 3 ώρες.
Σοτάρουμε στο λάδι το κρέας μαζί με το κρεμμύδι και προσθέτουμε το πιπέρι και την κανέλα. Μόλις σοταριστούν ρίχνουμε το ουίσκι και το ανάβουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε ζεστό νερό, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να γίνει το κρέας τρυφερό.

Πηγή: http://www.papaioannoufood.gr