Χρόνος
προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 10 λεπτά
Για
4 άτομα
Θερμίδες 280
/ Λιπαρά 4 γρ.
Υλικά
510γρ. χοιρινό
φιλετάκι σε λωρίδες
2 κουτ.
σούπας φιστικέλαιο
2 σκελίδες
σκόρδο κοπανισμένο
1 κουτ.
σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι
κομμένο σε ροδέλες
510γρ.
λάχανο ανακατεμένο με κόκκινη καυτερή πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
225γρ.
νεροκάστανα σε κονσέρβα, κομμένα σε φέτες
3 κουτ.
σούπας σόγια σος
2 κουτ.
σούπας σακέ ή κρασί από ρύζι
3 φρέσκα
κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το γουόκ μέχρι να κάψει. Προσθέστε
ελάχιστο λάδι και τσιγαρίστε το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να νιώσετε τη μυρωδιά
τους. Τηγανίστε το χοιρινό για 5 λεπτά. Βγάλτε το χοιρινό με μια τρυπητή
κουτάλα, προσθέστε λίγο ακόμα λάδι, τσιγαρίστε τα κρεμμύδια και τα λαχανικά.
Ξαναβάλτε στο γουόκ το χοιρινό, προσθέστε τα
νεροκάστανα, τη σόγια σος και λίγο σάκε. Πασπαλίστε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια
και σερβίρετε με αχνιστό ρύζι και λίγη τσίλι σος.
Πηγή: Βιβλίο «εύκολες και νόστιμες συνταγές»