Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Χοιρινό ψητό με μανταρίνι


Χοιρινό ψητό με μανταρίνι


Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 3 ώρες
Για 8 άτομα


ΥΛΙΚΑ
2 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο
Φλούδα από 4 μανταρίνια
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 φλιτζ. κόκκινο κρασί ξηρό
3 κουτ. γλυκού κορνφλάουρ ( διαλυμένο σε λίγο κρασί). 

Για τη γέμιση
1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κιλό κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψημένες στο γκριλ
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα 
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγετε το χοιρινό και το αλατοπιπερώνετε καλά. Με σπάτουλα απλώνετε παντού μουστάρδα. Προσθέτετε τις πιπεριές, το σκόρδο και το μαϊντανό. Τυλίγετε το χοιρινό σε ρολό και το δένετε με σπάγκο.
Βάζετε πάνω σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και τόσο μεγάλη ώστε ίσα ίσα να χωράει το ρολό. Ρίχνετε το βούτυρο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις φλούδες από τα μανταρίνια. Τα αφήνετε να τσιγαριστούν ελαφρώς. Κατόπιν βάζετε το χοιρινό και το τσιγαρίζετε. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά. Συμπληρώνετε με ζεστό νερό, τόσο ώστε να σκεπάζεται το κρέας. Βάζετε τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνετε. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να σιγοβράσει για 2 ώρες. Μόλις ψηθεί δένετε τη σάλτσα με το κορνφλάουρ. Αφήνετε το χοιρινό να κρυώσει μέσα στη σάλτσα του.
Αφαιρείτε τον σπάγκο από το χοιρινό και το κόβετε σε λεπτές φέτες. Περνάτε τη σάλτσα από το multi, τοποθετείτε το κρέας σε πυρέξ και περιχύνετε με τη σάλτσα. Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα, στους 150ο C. Σερβίρετε και γαρνίρετε με λαχανικά της αρεσκείας σας.

Πηγή:  Μαγειρικής Μαγεία