Γαλοπούλα με πιπεριές και αμύγδαλα
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
650γρ. γαλοπούλα φιλέτο κομμένη σε κύβους
Λίγη πάπρικα
Αλεύρι
1 πράσινη, 1 κίτρινη και 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
½ φλιτζ. λευκό κρασί
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 σταγόνες ταμπάσκο
100γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα σε φετάκια
Αλάτι/πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
Πασπαλίζετε τη γαλοπούλα με λίγη πάπρικα και με αλεύρι και την αφήνετε στην άκρη για λίγο. Ζεσταίνετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ηλιέλαιο μαζί με το βούτυρο και σοτάρετε τις πιπεριές για 5 λεπτά.
Προσθέτετε τη γαλοπούλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά. Κατόπιν ρίχνετε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το κρασί και το ταμπάσκο και βράζετε 20 λεπτά μέχρις ότου εξατμισθούν τα υγρά και το φαγητό μείνει με το λάδι του. Στο τέλος ρίχνετε τα αμύγδαλα και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα.