Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Παϊδάκια ελαφιού σε σάλτσα brandy με πιπέρι


 Παϊδάκια ελαφιού σε σάλτσα brandy με πιπέρι



Χρόνος μαγειρέματος:  20’
Μερίδες:  4



Υλικά
8 παϊδάκια ελάφι
1 κουταλιά σούπας κόκκους μαύρο πιπέρι σπασμένους
1 κουταλιά σούπας κόκκους πράσινου πιπεριού
½ κουταλάκι μουστάρδα Dijon
½ φλιτζάνι ζωμό κρέατος
2/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
30ml. Brandy
25ml. Λάδι
30γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Καρυκεύουμε τα παϊδάκια και τα σοτάρουμε ελαφρά για 3 λεπτά σε ένα τηγάνι με λάδι. Μόλις ετοιμαστούν τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τη μουστάρδα, τα πιπέρια, και σβήνουμε με το brandy.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι το ζωμό κρέατος και την κρέμα γάλακτος. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σάλτσα στο κρέας.

Πηγή: http://www.papaioannoufood.gr