Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Αστακός Thermidor


 Αστακός Thermidor


Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα
Για 6 άτομα
  
 ΥΛΙΚΑ
3 αστακοί (600-700γρ. ο καθένας)
400γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
50γρ. βούτυρο
2 κουταλιές σούπας ξίδι
1 κουταλιά σούπας αλάτι
2 με 3 σταγόνες ταμπάσκο
1 κουταλιά σούπας κονιάκ
250γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού μπεσαμέλ

Εκτέλεση

Βράζετε για ½ ώρα τους αστακούς με λίγο νερό, το ξίδι και το αλάτι. Κόβετε τους αστακούς κατακόρυφα σε δυο ίσα μέρη. Αφαιρείτε το ψαχνό από τους αστακούς και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Αναμειγνύετε το ψαχνό των αστακών με τα μανιτάρια και το ταμπάσκο. Σοτάρετε το μείγμα των αστακών στο βούτυρο και σβήνετε με το κονιάκ. Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ. Γεμίζετε τα όστρακα των αστακών με το μείγμα των ψαχνών, περιχύνετε με τη μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με το κίτρινο τυρί. Βάζετε τους αστακούς στο φούρνο για ½ ώρα μέχρι να ροδοκοκκινήσει το τυρί.

Πηγή:  Μαγειρικής μαγεία 1