Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά
Για 6 άτομα
ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό ψάρι (σφυρίδα, συναγρίδα, φαγκρί)
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
3 κλώναράκια σέλινο
1 μέτριο καρότο
1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Αλάτι/ πιπέρι
3 ροδέλες φρέσκιας ντομάτας
2 ροδέλες λεμονιού
Εκτέλεση
Αφαιρείτε προσεκτικά τα λέπια και τα εντόσθια από το ψάρι. Το πλένετε καλά το αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να στραγγίσει. Εάν θέλετε μπορείτε να το τσιγαρίσετε ελαφρώς με λίγο λάδι.
Αφαιρείτε προσεκτικά τα λέπια και τα εντόσθια από το ψάρι. Το πλένετε καλά το αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να στραγγίσει. Εάν θέλετε μπορείτε να το τσιγαρίσετε ελαφρώς με λίγο λάδι.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Τα τσιγαρίζετε σε λίγο μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε το κρασί και τα αποφλοιωμένα ντοματάκια. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και ρίχνετε το σέλινο ψιλοκομμένο, τη δάφνη, τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράζει μέχρι να δέσει. Βάζετε το ψάρι σε ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί και προσθέτετε τη σάλτσα που ετοιμάσατε. Τοποθετείτε πάνω στο ψάρι τις φέτες του λεμονιού και τις φέτες τις φρέσκιας ντομάτας.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Στο διάστημα αυτό περιχύνετε, που και που το ψάρι με τη σάλτσα.