Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

Καραβίδες βραστές με μυρωδικά


Καραβίδες βραστές με μυρωδικά



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 3 άτομα

Υλικά
6 καραβίδες καθαρισμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά σούπας μπαχάρι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Πλένετε και αν χρειάζεται καθαρίζετε τις καραβίδες από τις ουρές τους μόνο, όχι τα κεφάλια. Βάζετε τις καραβίδες στην κατσαρόλα μαζί με νερό, μέχρι να τις σκεπάσει. Προσθέτετε αλάτι, λάδι, τη δάφνη, και το μπαχάρι.
Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά. Σουρώνετε τις καραβίδες και τις σερβίρουμε με στημένο λεμόνι.

*Με το ζωμό που σουρώσατε μπορείτε αν θέλετε να βράσετε μακαρόνια και να συνοδεύσετε τις καραβίδες.

Πηγή: «Μερακλίδικοι Μπιρομεζέδες» εκδόσεις  New line