Ρύζι Thai με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Υλικά
500γρ. ρύζι Thai
2 καρότα τριμμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500γρ. μανιτάρια (βολίτες ή πορτσίνι ή πλευρότους)
80γρ. βούτυρο
100ml. Λευκό ξηρό κρασί
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
150γρ. κατσικίσιο τυρί κομματιασμένο
Αλάτι, πιπέρι
1000ml. Ζωμό λαχανικών (δείτε συνταγή)
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα μανιτάρια με νωπή πετσέτα ή τα πλένετε και τα στεγνώνετε γρήγορα. Κατόπιν τα χοντροκόβετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια, το σέλινο και το κρεμμύδι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε το καρότο και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 3 λεπτά.
Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε το ζωμό και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Στο μεταξύ σε άλλο σκεύος βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το ανακατεύετε με το μείγμα καρότων και μανιταριών και με το μαιντα΄νό. Σερβίρετε, αφού αλατοπιπερώσετε, και σκορπίζετε από πάνω το τυρί.
Πηγή: Κουζίνα και ποιότητα ζωής