Φιλέτο μοσχαρίσιο με κρασί πόρτο
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Υλικά
4 μοσχαρίσια φιλέτα 200γρ. το καθένα
800γρ. μανιτάρια άσπρα
2 καρότα
4 κουταλιές τριμμένο κρεμμύδι
2 ποτήρια κρασί πόρτο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση
Βάζετε το κρέας με το Πόρτο, το αλάτι και το πιπέρι σε μια ρηχή κατσαρόλα και κλείνετε το καπάκι να σιγοβράσει, για 20 λεπτά. Στο μεταξύ, καθαρίζετε και πλένετε τα μανιτάρια, τα στραγγίζετε, τα κόβετε σε φέτες και τρίβετε τα καρότα. Σε τέσσερα φύλλα αλουμινόχαρτου που τα τοποθετείτε σε ταψάκι στο φούρνο, βάζετε ένα φιλέτο και το καλύπτετε με μανιτάρια, κρεμμύδι και καρότο. Το περιχύνετε με ένα κουταλάκι από τη σάλτσα με το πόρτο και κλείνετε το κάθε αλουμινόχαρτο. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C, για 10 λεπτά.