Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Κοτόπουλο γεμιστό


Κοτόπουλο γεμιστό


Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα




Υλικά
600γρ. στήθος κοτόπουλο
200γρ. συκωτάκια πουλιών
100γρ. σταφίδες
2 αυγά
Ψίχα από ψωμί
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
2 κουταλιές μαϊντανό
1 πράσο
2 καρότα
3 φύλλα λάχανο
1 κλωνάρι σέλινο
Λίγο φασκόμηλο
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι, βούτυρο
Σπάγκο μαγειρικής


Εκτέλεση
Μουσκεύετε τις σταφίδες σε ένα μπολάκι με το μισό κονιάκ. Χοντροκόβετε τα συκωτάκια και τα βάζετε στο τηγάνι να ροδίσουν με λίγο βούτυρο και το φασκόμηλο. Τα αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το υπόλοιπο κονιάκ και τα αφήνετε να σιγοψηθούν για 10 λεπτά περίπου. Αν έχετε βάλει φρέσκο φασκόμηλο, το αφαιρείτε και αδειάζετε τα συκωτάκια σε ένα μπολ. Προσθέτετε τις σταφίδες στραγγισμένες, τα αυγά ολόκληρα, την ψίχα από το ψωμί και το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
Κόβετε το κάθε κομμάτι κοτόπουλου σε φέτες και τις χτυπάτε να απλώσουν. Καλύπτετε την καθεμιά με το μείγμα από τα συκωτάκια, τις κάνετε ρολό και τις δένετε με σπάγκο για να μην ανοίξουν. Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε λωρίδες. Τοποθετείτε κάθε ρολό κοτόπουλο σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, το γαρνίρετε με λίγα λαχανικά, το αλατίζετε, περιχύνετε με λίγο λάδι και κλείνετε τα αλουμινόχαρτα. Τα βάζετε στο φούρνο και τα αφήνετε να ψηθούν στους 150ο C για 20 λεπτά περίπου.