Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Μοσχάρι με μανιτάρια και τυρί στο φούρνο


Μοσχάρι με μανιτάρια και τυρί στο φούρνο


Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά
Για 6 άτομα




Υλικά
1 κιλό μοσχάρι από σπάλα, κομμένο σε κύβους
½ κιλό μανιτάρια
6 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
250γρ. κασέρι τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Μερικά κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή μια κουταλιά ξερό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ρίχνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το μοσχάρι. Μόλις ροδίσουν ελαφρώς, προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, ρίχνετε την ντομάτα και αφήνετε να πάρει βράση. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το θυμάρι. Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα στρογγυλό πήλινο και το φουρνίζετε στους 170ο C, για 30 λεπτά περίπου.
Το βγάζετε από το φούρνο, ρίχνετε το μισό τριμμένο κασέρι και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με το άλλο μισό και το ξαναβάζετε στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη. Το σερβίρετε ζεστό. Ταιριάζει πολύ με έναν πλούσιο πουρέ πατάτας.


 Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί