Λουκάνικα χωριάτικα με καρότα και πιπεριές
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα
Υλικά
350γρ. λουκάνικα χωριάτικα
150γρ. καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 πιπεριά κίτρινη και 1 πράσινη χοντροκομμένες
6 κρεμμύδια μεσαία κομμένα στα τέσσερα
4 κουταλιές ντοματοπελτέ
2 κουταλιές ξίδι
2 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλιά μέλι
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε στο μπλέντερ τον πελτε΄, το ξίδι, τη σόγια σος, το μέλι, το λάδι και λίγο αλατοπίπερο και χτυπάτε όλα τα υλικά ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, τοποθετείτε σε ένα πήλινο σκεύος τα κομμένα λουκάνικα, τις κομμένες πιπεριές, τις ροδέλες από τα καρότα και τα κρεμμύδια. Περιχύνετε με το μείγμα που έχετε ετοιμάσει, ανακατεύετε και συμπληρώνετε 1 φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε για 1 ώρα, στους 170ο C.
Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί