Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Ωφέλιμα συστατικά σε λαχανικά και φρούτα



Ωφέλιμα συστατικά σε λαχανικά και φρούτα






Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί
Περιεκτικότητα ανά 100γρ.

Νερό %
Πρωτείνες %
Λίπος %
Υδατάνθρακες %
Ίνες %
Ενέργεια %
Αγγούρι
96
0,69
0,13
2,76
0,8
13 kcal
Αγκινάρα
84,94
3,27
0,15
10,51
5,4
50 kcal
Καρότο
87,8
0,9
0,1
10,1
3,2
43 kcal
Κολοκύθι
95,28
1,16
0,14
1,2
2,9
20 kcal
Κρεμμύδι
89,68
1,16
0,16
8,63
1,8
38 kcal
Λάχανο
92,15
1,44
-
5,43
2,3
25 kcal
Μελιτζάνα
92
1
0,18
6
2,5
26 kcal
Μαρούλι
94,91
-
-
2,37
1,7
14 kcal
Μπάμιες
89,6
2
0,1
7,6
3,2
33 kcal
Μπρόκολο
90,69
2,98
-
5,24
3
28 kcal
Ντομάτα
93,76
0,85
0,33
4,64
1,1
21 kcal
Παντζάρι
89
2,6
0,2
5,5
2,9
27 kcal
Πιπεριά πράσινη
92,19
0,89
0,19
6,43
1,8
27 kcal
Ραπανάκι
95
0,6
0,5
3,6
2,2
17 kcal
Ρέβα
77
1,3
0,3
19,5
4
4 kcal
Σελινόριζα
88
1,5
0,3
9,2
-
39 kcal
Σκόρδο
58,58
6,36
0,5
33,07
2,1
149 kcal
Σπανάκι
91,58
2,86
-
3,5
2,7
22 kcal
Φασολάκια
90,7
4
0,5
4,1
-
29 kcal
Αχλάδι
83,8
0,39
0,4
15
2,4
59 kcal
Βερίκοκο
86,35
1,4
0,39
11,12
2,4
48 kcal
Ροδάκινο
87,6
0,7
0,09
11,1
2
43 kcal
Σταφύλι
89,6
2
0,1
7,6
3,2
33 kcal
Σύκο
79,11
0,75
0,3
19
-
74 kcal