Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Καραβιδοουρές σε κουρκούτι


Καραβιδοουρές σε κουρκούτι



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 8 άτομα


Υλικά
8 καραβιδοουρές καθαρισμένες και περασμένες σε καλαμάκι
½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
6 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
3 κουτ. σούπας μπείκιν πάουντερ
½ ματσάκι σόδα, αναψυκτικό
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με το κορνφλάουρ και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε σιγά σιγά τη σόδα, μέχρι το μείγμα να γίνει ένας πηχτός χυλός. Τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο, για 30 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζετε το ηλιέλαιο και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Βουτάτε τις καραβίδες στο κουρκούτι και τις βάζετε μέσα στο λάδι που καίει μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στραγγίζετε καλά σε χαρτί και αλατίζετε. Αποσύρετε το καλαμάκι και μπορείτε να σερβίρετε με μαγιονέζα.

Πηγή: Περιοδικό «Λιχουδιές», Γεωργιάννας Χιλιαδάκη