Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Κρέπες με χωριάτικο λουκάνικο και σάλτσα τυριού


Κρέπες με χωριάτικο λουκάνικο και σάλτσα τυριού



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Για 12 κρέπες


Υλικά
Για τη γέμιση
½ κιλό χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
100γρ. παρμεζάνα
2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
100γρ. γκούντα, τριμμένο
100γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Αλάτι, λευκό πιπέρι


Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη γέμιση. Ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το λουκάνικο, τα κρεμμύδια, τη μέντα, την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύετε για 3 λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Μοιράζετε το μείγμα στις κρέπες και τις τυλίγετε σε ρολά, αφού έχετε πρώτα κλείσει λίγο τα πλαινά για να μην βγεί έξω η γέμιση.
Βουτυρώνετε ένα πυρέξ και τις τοποθετείτε μέσα, ενώ με ένα πινέλο τις αλείφετε με μαργαρίνη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια όψη. Σερβίρετε τις κρέπες μαζί με τη σάλτσα και λίγα φυλλαράκια μέντας.

*Για τα φύλλα της κρέπας δείτε συνταγή.

Πηγή: Περιοδικό «Λιχουδιές», Νικόλας Σακελλαρίου