Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Τηγανητά «σάντουιτς» με μελιτζάνα


Τηγανητά «σάντουιτς» με μελιτζάνα





Χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
2 μέτριες στρογγυλές μελιτζάνες
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένες σε κύβους
1 ½ φλιτζ. μανούρι, λιωμένο με το πιρούνι
½ φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
2 αβγά χτυπημένα
Αλεύρι
Φρυγανιά τριμμένη
Ελαιόλαδο μαζί με ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα βασιλικού
1 ½ φλιτζ. στραγγισμένο γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι, πιπέρι
¼ φλιτζ. βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε στο τρυπητό για 30 λεπτά. Κατόπιν τις ξεπλένετε και τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας. Ανακατέψτε τις πιπεριές με το μανούρι και την παρμεζάνα, βάλτε αλάτι και πιπέρι και με το μείγμα αυτό αλείψτε τις μισές φέτες μελιτζάνας. Καλύψτε από πάνω με τις υπόλοιπες φέτες, κάνοντας σάντουιτς, που θα συγκρατήσετε με οδοντογλυφίδες.
Ζεστάνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι. Βάλτε σε ένα πιάτο αλεύρι και σε ένα άλλο φρυγανιά. Βουτάτε διαδοχικά τις μελιτζάνες στο αλεύρι, στο αβγό και μετά στη φρυγανιά. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντας και από την άλλη μεριά και βάλτε τα να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Φτιάχνετε τη σάλτσα, ανακατεύοντας το γιαούρτι, με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά σερβίρετε τη σάλτσα μαζί με τις ζεστές φέτες μελιτζάνας.



 Πηγή: Gourmet περιοδικού «ΕΨΙΛΟΝ»