Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

Πίτα για σουβλάκι


Πίτα για σουβλάκι





Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Για 8 πίτες

Υλικά
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
45γρ. μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι ξερή
1 φλιτζ. Τσαγιού χλιαρό νερό
Αλάτι
Λίγο αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι με μια πρέζα αλάτι και σιγά σιγά ρίχνετε το χλιαρό νερό, στο οποίο έχετε διαλύσει τη μαγιά. Πλάθετε το ζυμάρι μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη. Βάζετε τη ζύμη 40 λεπτά σε ζεστό μέρος, για να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 8 μπάλες και τις ανοίγετε σε πίτες. Θερμαίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε μια μια τις πίτες. Μόλις φουσκώνει από τη μια μεριά, κάνετε το ίδιο και από την άλλη. Τις βάζετε στην άκρη και φτιάχνετε τα σουβλάκια.

*Εάν το ζυμαράκι γίνει σφιχτό, αραιώνετε με νερό, ενώ αν κολλάει στα χέρια, προσθέτετε λίγο αλεύρι.  

Πηγή: Περιοδικό «Λιχουδιές»,  Νίκος Σακελλαρίου.