Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Πορτογαλέζικα αυγά με μανιτάρια (Miscaros com Ovos)


Πορτογαλέζικα αυγά με μανιτάρια (Miscaros com Ovos)





Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 αυγά
200γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε λωρίδες
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
300γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες (πόρτο μπέλο μαζί με Παρισιού)
1 κουτ. γλυκού κοφτή πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Φυλλαράκια μαϊντανό


Εκτέλεση

Σκουπίζουμε με ένα πανάκι τα μανιτάρια. Τα πλένουμε με προσοχή κάτω από κρύο νερό, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρ΄τι κουζίνας και τα κόβουμε σε φετούλες. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε λωρίδες. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει, χωρίς να στεγνώσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για να σοταριστεί μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με πάπρικα και αλάτι και ανακατεύουμε απαλά για να σοταριστούν και να πιουν τους χυμούς τους δίχως να λιώσουν.
Χτυπάμε τα αυγά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και όταν αρχίζουν να πήζουν τα ανακατώνουμε για να γίνουν μικρές τουφίτσες ανάμεσα στα μανιτάρια και το ψαρονέφρι. Σερβίρουμε το φαγητό, το πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το συνοδεύετε με σκορδόψωμο.

*Για να φτιάξουμε το σκορδόψωμο, τρυπάμε με ένα πιρούνι μια σκελίδα σκόρδου κομμένη στη μέση. Τρίβουμε τις φέτες του ψωμιού με το σκόρδο, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ροδίζουμε στο γκριλ του φούρνου.

Πηγή: Περιοδικό «Γαστρονόμος», Βίκυ Σμυρλή