Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Λικέρ φράουλα με βανίλια


Λικέρ φράουλα με βανίλια




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος αναμονής 1 μήνα
Για 1 λίτρο λικέρ


Υλικά
500γρ. φράουλες ολόκληρες
500ml. αλκοόλ ποτοποιίας
500γρ. ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι
1 λοβό βανίλιας

Εκτέλεση

Πλύνετε και καθαρίστε τις φράουλες. Βάλτε τις σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς μαζί με το αλκοόλ, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το λοβό της βανίλιας κομμένο και ανοιγμένο κατά μήκος. Κλείστε ερμητικά το βάζο και τοποθετήστε το σε σημείο ξηρό και δροσερό για 20 μέρες. Να θυμάστε κάποιες φορές την ημέρα να αναταράζετε το δοχείο.
Ύστερα από 20 μέρες προσθέστε 300ml νερό που έχετε βράσει και το έχετε αφήσει να κρυώσει σκεπασμένο, και σουρώνετε το υγρό προσεκτικά με τη βοήθεια μιας γάζας σε 2 γυάλινα μπουκάλια σκούρου χρώματος. Τοποθετείστε το ξανά σε ξηρό και δροσερό μέρος. Το λικέρ θα είναι έτοιμο σε 1 μήνα και διατηρείται εκτός ψυγείου μέχρι 1 χρόνο.

Πηγή: Περιοδικό «Gourmet», Ελευθεροτυπίας, Εύη Παπαδοπούλου