Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Ρολά καπνιστού σολομού με τυρί κρέμα


Ρολά καπνιστού σολομού με τυρί κρέμα






Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος αναμονής 2 ώρες και 30 λεπτά
Για 6 άτομα


Υλικά
4 μεγάλες φέτες καπνιστού σολομού
150γρ. τυρί κρέμα
1 κουτ. σούπας κάππαρη
2 κουτ. σούπας καρότο, βρασμένο και ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας λεμόνι
1 κουτ. σούπας αποξηραμένα φύλλα εστραγκόν
1 κουτ. γλυκού κοφτό πιπέρι
Ραπανάκια για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το μείγμα από το τυρί κρέμα. Σε ένα μπολ αδειάζετε το τυρί και το δουλεύετε λίγο με ένα πιρούνι να αφρατέψει. Ξεπλένετε την κάππαρη με άφθονο νερό και την ψιλοκόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι. Την αδειάζετε μέσα στο τυρί κρέμα. Ρίχνετε το καρότο, το εστραγκόν, το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Ανακατεύετε δυνατά να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Ρίχνετε και το πιπέρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Αφήνετε το τυρί κρέμα στο ψυγείο, για 30 λεπτά να σφίξει.
Πάνω σε μια λεία επιφάνεια απλώνετε τις φέτες σολομού και με ένα μαχαίρι τις αλείφετε με το μείγμα του τυριού. Τις τυλίγετε σε ρολάκια, κόβετε τις άκρες για να είναι όμορφα και τα κρυώνετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Όταν έρθει η ώρα, τα βγάζετε τα κόβετε σε χοντρές ροδέλες και τα στήνετε όρθια σε πιατέλα. Κόβετε τα ραπανάκια σε λεπτές φετούλες και διακοσμείτε την πιατέλα.

Πηγή: Περιοδικό «Λιχουδιές», Ηλίας Μαμαλάκης