Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ινδιάνικα χοιρινά φιλέτα




Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 12 λεπτά
Χρόνος αναμονής 1 ώρα
Για 4 άτομα
Θερμίδες 423 / Λιπαρά 28 γρ.
  
 Υλικά
4 χοιρινά φιλέτα από μπούτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
¼ κούπας νερό
1 κουτ. γλυκού κορνφλάουρ, ανακατεμένο με νερό
¼ κούπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
¼ κούπας ψημένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
Για το μαρινάρισμα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουτ. σούπας τζίντζερ, τριμμένο
2 κουτ. γλυκού κάρδαμο τριμμένο
1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 μικρή καυτερή πιπεριά χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
1 ½ κουτ. σούπας χυμό λεμονιού


Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα υλικά της μαρινάτας και βάλτε τα χοιρινά φιλέτα να μαριναριστούν για 1 ώρα.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τα φιλέτα για 4 λεπτά την κάθε πλευρά. Βγάλτε τα από το τηγάνι. Προσθέστε νερό στο τηγάνι για να φύγει το γλάσο και βγάλτε το από το μάτι. Προσθέστε το κορνφλάουρ αφού το ανακατέψετε πρώτα με το γιαούρτι και ανακατέψτε μέσα σε αυτό τα αμύγδαλα και τον κόλιαντρο. Σερβίρετε τα φιλέτα με αυτή τη σος και κίτρινο ρύζι τζασμίν.

Πηγή: Βιβλίο «εύκολες και νόστιμες συνταγές»