Χρόνος
προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 15 λεπτά
Χρόνος
αναμονής 14 ώρες
Για
4 άτομα
Υλικά
1 ½ κιλό
κρέας χοιρινό
2 μπουκ.
κρασί κόκκινο ξηρό
1 φλιτζ.
τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουτ.
σούπας κόλιανδρο, κοπανισμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κύβους. Το βάζουμε σε
μπολ, το σκεπάζουμε με κρασί και το αφήνουμε για 12 ώρες. Μετά, αδειάζουμε το
κρασί και βάζουμε φρέσκο για άλλες 2 ώρες.
Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό και τηγανίζουμε
στο λάδι μέχρι να κοκκινίσουν. Μετά προσθέτουμε λίγο νερό και 1 φλιτζ. κρασί.
Αφήνουμε να σιγοψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Όταν
είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τον κόλιανδρο. Τα αφέλια σερβίρονται ζεστά
πάνω σε πιλάφι.