Χρόνος
προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 25 λεπτά
Για
22 φλογέρες
Υλικά
2 κουτ.
σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα
μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα
½ κούπα
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ κούπας πιπεριά
κόκκινη, ψιλοκομμένη
½ κουτ.
αλάτι
¼ κουτ.
πιπέρι μαύρο
2 σκελ. σκόρδο τριμμένο
250γρ.
λουκάνικα κοκτέιλ, ψιλοκομμένα
2 ½ κούπες
σάλτσα μαρινάρα
1 κούπα
μοτσαρέλα, τριμμένη
22 φύλλα για
γουόν τον ή φύλλο κρούστας
1 ασπράδι
ελαφρά χτυπημένο
Λάδι για το
τηγάνισμα (κατά προτίμηση ελαιόλαδο)
Για τη
σάλτσα μαρινάρα
1 κουτ.
σούπας ελαιόλαδο
3 σκελ.
Σκόρδο τριμμένο
1 κονσέρβα
ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουτ.
Ιταλικό μείγμα μπαχαρικών (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι, μαντζουράνα,
δεντρολίβανο)
1
κουτ. γλυκού ζάχαρη
½
κουτ. γλυκού αλάτι
¼
κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε
πρώτα τη μαρινάρα. Ζεστάνετε το λάδι στην κατσαρόλα, ρίξτε το σκόρδο και
σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε τα ντοματάκια και τα υπόλοιπα υλικά και
ανακατέψτε. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει ακάλυπτη
για 20 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει.
Σε μεγάλη
κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τα μανιτάρια, το
κρεμμύδι, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά
για 5 λεπτά. Ρίξτε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέστε τα
λουκάνικα και τη σάλτσα, βράστε για 3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς, και
στη συνέχεια κατεβάστε το από τη φωτιά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο και
ύστερα ρίξτε τη μοτσαρέλα.
Βάλτε 2
κουταλιές από τη γέμιση κοντά στην κάτω γωνία ενός φύλλου για γουόν τον.
Διπλώστε τη γωνία επάνω από τη γέμιση και διπλώστε ξανά το φύλλο προς την
απέναντι επάνω γωνία. Αλείψτε τη δεξιά και την αριστερή γωνία του φύλλου με
το ασπράδι και τυλίξτε τη φλογέρα σφιχτά. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με
όλα τα φύλλα.
Σε βαθύ
τηγάνι βάλτε το λάδι να κάψει και τηγανίστε τις φλογέρες σε δόσεις για 4
λεπτά την κάθε μία. Βγάλτε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και
σερβίρετε.
Πηγή:
Περιοδικό «Real Food»
|