Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Μανιτάρια γεμιστά με γαρίδες







Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
16 μανιτάρια μεγάλα
16 γαρίδες Νο. 2
200γρ. γραβιέρα Κρήτης
200γρ. καπνιστό τυρί Μετσοβόνε
200γρ. φέτα
Αλάτι, πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
7 σπόρους μπαχάρι
200γρ. κρέμα γάλακτος
1 ποτ. μικρό ούζο
2 κλωνάρια σέλινο
2 καρότα
2 μέτρια κρεμμύδια
2 αυγά
½ ποτ. κρασιού ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Πλένετε τα μανιτάρια, αφαιρείτε το κοτσάνι και κόβετε μια φλούδα από το κεφάλι τους. Σοτάρετε τα σε τηγάνι στο οποίο έχετε κάψει λίγο ελαιόλαδο, τόσο ώστε να πάρουν χρώμα. Αποσύρετε τα από τη φωτιά και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί που θα τραβήξει το περιττό λάδι.
Καθαρίζετε τις γαρίδες και αφήνετε μόνο την ουρά. Με μια οδοντογλυφίδα αφαιρέστε το εντεράκι. Σοτάρετε για λίγο τα τσόφλια από τις γαρίδες σε ελαιόλαδο, σβήστε τα με το ούζο, προσθέστε 3 ποτήρια νερό και αφήστε να βράσουν μαζί με το σέλινο, ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι, το καρότο και όλα τα μπαχαρικά. Σουρώστε το μείγμα, πετάξτε τα χοντροκομμένα υλικά και τοποθετήστε τον ζωμό σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε το μείγμα να δέσει σε σάλτσα.
Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τις καθαρισμένες γαρίδες σε ελαιόλαδο. Σβήστε τες με ούζο και τοποθετήστε τες σε απορροφητικό χαρτί. Τρίψτε σε μια λεκάνη τα τυριά και προσθέστε τα αυγά και τη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά ώσπου το μείγμα να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα.
Τοποθετείστε τα μανιτάρια σε ένα πυρέξ με το κεφάλι προς τα κάτω. Καλύψτε τα με τις γαρίδες, έτσι ώστε το σώμα να περικλείει τα μανιτάρια και η ουρά να προεξέχει. Στερεώστε με μια οδοντογλυφίδα. Γεμίστε τα μανιτάρια γύρω γύρω από τις γαρίδες με το μείγμα των τυριών και βάλτε το στο γκριλ όσο χρειάζεται για να ροδίσουν οι γαρίδες και να λιώσει το τυρί.