Χρόνος
προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 1 ώρα
Για
4 άτομα
Υλικά
½ κιλό
σαλιγκάρια
½ ποτ.
Κρασιού λάδι
2 κουτ.
σούπας ξίδι
2 κουτ.
σούπας λεμόνι
Αλάτι,
πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένετε καλά
τα σαλιγκάρια. Τα βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό, για 1 ώρα και στη
συνέχεια κόβετε το πίσω μέρος.
Σε μια κούπα
ρίχνετε 2 κουταλιές σούπας νερό, πιπέρι, λάδι, λεμόνι, ξύδι και τα δουλεύετε
καλά για να γίνουν μια ωραία πυκνή σάλτσα. Βάζετε τα σαλιγκάρια σε μια πιατέλα,
τα περιχύνετε με τη σάλτσα και τα πασπαλίζετε με ρίγανη.