Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Μπουκατίνι με λαχανικά




Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα
Θερμίδες 290



Υλικά
300γρ. μπουκατίνι (μακαρόνι τρυπητό)
3 κολοκυθάκια
½ πιπεριά κίτρινη
½ πιπεριά κόκκινη
1 μελιτζάνα
1 κρεμμύδι, μικρό
½ σκελίδα σκόρδο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Καθαρίζετε τη μελιτζάνα, την κόβετε σε λεπτά μπαστουνάκια, τη βάζετε σε ένα σουρωτήρι, την αλατίζετε και την αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά, να στραγγίσουν τα υγρά της. Την πλένετε έπειτα κάτω από τη βρύση για να φύγει το αλάτι, τη στραγγίζετε και τη σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.
Κόβετε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, τα πλένετε και τα κόβετε σε λωριδίτσες. Αφαιρείτε τους σπόρους και τις εσωτερικές άσπρες ίνες της πιπεριάς, την πλένετε και την κόβετε σε λεπτά μπαστουνάκια. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ψιλοκόβετε και τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι με το λάδι. Προσθέτετε τα μπαστουνάκια πιπεριάς και τα σοτάρετε για 4 λεπτά. Ρίχνετε έπειτα τις λωρίδες μελιτζάνας και μετά από λίγα λεπτά τα κολοκυθάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα.
Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για άλλα 15 λεπτά με κλειστό το καπάκι. Στο τέλος, προσθέτετε το βασιλικό πλυμένο και χοντροκομμένο. Βράζετε τα μπουκατίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα σουρώνετε, τα ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με τα λαχανικά και τα σερβίρετε ζεστά.


Πηγή: «Ευκολία στην κουζίνα», Ηλίας Μαμαλάκης