Χρόνος
προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 20 λεπτά
Για
2 άτομα
Υλικά
500γρ.
καλαμάρι
2 πράσινες
πιπεριές κέρατο
1 κλωνάρι
σέλερι
1 πράσο
50γρ.
κουκουνάρια
5 κουτ.
σούπας σησαμέλαιο
2 κουτ.
σούπας σάκε
1 κουτ.
γλυκού αλάτι
1 κουτ.
σούπας ζάχαρη
1 κουτ.
γλυκού κορνφλάουρ
Πιπέρι
200γρ. σησαμέλαιο
για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε
το καλαμάρι, το ανοίγετε και το κόβετε σε κομμάτια. Κόβετε τις πιπεριές και το
σέλερι σε μικρά κομμάτια, και ψιλοκόβετε το πράσο. Σοτάρετε ελαφρά τα
κουκουνάρια σε 1 κουταλιά σησαμέλαιο. Αναμειγνύετε σε ένα ποτήρι το σάκε, το
αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το κορνφλάουρ, 1 κουτ. σησαμέλαιο και 1 κουτ.
νερό.
Βάζετε 1
ποτήρι σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, τηγανίζετε ξεχωριστά το
καλαμάρι, τις πιπεριές και το σέλερι. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα
στραγγίζετε καλά. Βάζετε σε άλλο τηγάνι 3 κουτ. σησαμέλαιο. Σοτάρετε το
ψιλοκομμένο πράσο, προσθέτετε το καλαμάρι, τις πιπεριές και το σέλερι, και
περιχύνετε με το μείγμα των υ΄πόλοιπων υλικών. Αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά,
ώσπου να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε τα κουκουνάρια και απομακρύνετε από τη
φωτιά. Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό.