Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Ξινόχοντρος με πράσα και ρεβίθια






Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
1 φλιτζ. τσαγιού ξινόχοντρο
1 κιλό πράσα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. τσαγιού ρεβίθια, βρασμένα
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζ. τσαγιού ντομάτα φρέσκια, τριμμένη ή 1 κουτ. σούπας πελτέ
Χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Σοτάρετε τα πράσα στο λάδι, ρίχνετε την ντομάτα χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν δύο τρεις βράσεις. Προσθέτετε ακόμα 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και, όταν πάρει βράση, ρίχνετε και τον ξινόχοντρο.
Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Τέλος, 5 λεπτά πριν αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνετε τα ρεβίθια και το λεμόνι. Το φαγητό τρώγεται χλιαρό.

Πηγή: Περιοδικό «Olive», Σιμόνη Καφίρη