Χρόνος προετοιμασίας
5 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 30 λεπτά
Υλικά
1 φλιτζ.
τσαγιού ξινόχοντρο
1 κιλό
πράσα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζ.
τσαγιού ρεβίθια, βρασμένα
½ φλιτζ.
τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζ.
τσαγιού ντομάτα φρέσκια, τριμμένη ή 1 κουτ. σούπας πελτέ
Χυμό λεμονιού
Αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε τα
πράσα στο λάδι, ρίχνετε την ντομάτα χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να
πάρουν δύο τρεις βράσεις. Προσθέτετε ακόμα 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και, όταν
πάρει βράση, ρίχνετε και τον ξινόχοντρο.
Αλατοπιπερώνετε
και βράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Τέλος, 5 λεπτά πριν αποσύρετε
το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνετε τα ρεβίθια και το λεμόνι. Το φαγητό τρώγεται
χλιαρό.
Πηγή:
Περιοδικό «Olive», Σιμόνη
Καφίρη