Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Μακαρόνια με κιμά



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια pasta kids
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 ½ φλιτζ. τσαγιού αρακά
1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο ντοματάκι
8 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος χαμηλά λιπαρά
½ σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι, τριμμένο
½ ποτ. Κρασιού κρασί λευκό
1 κουτ. σούπας γούστερ σως
1 κουτ. σούπας σόγια σως
5 κουτ. σούπας λάδι
1 φλιτζ. τσαγιού νερό
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο λάδι το σκόρδο μέχρι να ξανθύνει. Ρίχνουμε τον κιμά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό, τον αρακά και τα καρυκεύματα να βράσουν για ακόμα 10 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε τη σάλτσα στα βρασμένα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.



Πηγή: Pasta Kids Melissa