Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
4 τορτίγιας
από καλαμπόκι (βλέπε συνταγή)
½ φλιτζ.
τσαγιού λάδι
1 φλιτζ.
τσαγιού μαρούλι, χοντροκομμένο
1 φλιτζ.
τσαγιού κολοκύθι, σε φέτες
1 φλιτζ.
τσαγιού καρότο, σε φέτες
½ φλιτζ.
τσαγιού ντομάτες, ψιλοκομμένες
½ φλιτζ.
τσαγιού πιπεριές πράσινες, ψιλοκομμένες
3 ½ φλιτζ.
τσαγιού ζωμό κότας (βλέπε συνταγή)
½ φλιτζ.
τσαγιού χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
½ κουτ.
γλυκού αλάτι
½ κουτ.
γλυκού πιπέρι
1 φλιτζ.
τσαγιού τυρί τσένταρ, τριμμένο
Εκτέλεση
Κόβετε τις τορτίγιας σε λουρίδες. Ζεσταίνετε
λάδι σε ένα τηγάνι. Τηγανίζετε τις τορτίγιας σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να
γίνουν τραγανές. Τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και τις αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το μαρούλι, το
κολοκύθι, τις πιπεριές, το καρότο, τις ντομάτες, το ζωμό, το χυμό ντομάτας, το
αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύετε και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά,
σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Μοιράζετε τη σούπα σε
μπολ ή βαθιά πιάτα. Ρίχνετε τις τορτίγιες και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.
Σερβίρετε ζεστό.
Πηγή: Βιβλίο «Μεξικάνικη κουζίνα».