Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Αγκινάρες γιουβέτσι




Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 55 λεπτά
Για 4 άτομα
        
        
Υλικά
8 μέτριες αγκινάρες, τρυφερές
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Δυόσμο, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζ. τσαγιού λάδι
1 φλιτζ. τσαγιού κρασί άσπρο
1 φλιτζ. τσαγιού νερό ζεστό
1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κότας


Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις αγκινάρες, αφαιρείτε το χνούδι και τις τρίβετε με λεμόνι. Τις ρίχνετε σε νερό. Αναμιγνύετε το σκόρδο, αρκετό μαϊντανό, ένα κλωνάρι δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζετε με το μείγμα τις αγκινάρες και τις βάζετε, τη μια κοντά στην άλλη μέσα σε γιουβέτσι.
Τις ραντίζετε με το λάδι και αφήνετε να ψηθούν στους 180ο C, για 10 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί, το νερό και το ζωμό κότας. Σκεπάζετε το γιουβέτσι και αφήνετε τις αγκινάρες να σιγοβράσουν για 45 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.
Βάλτε ανάμεσα στις αγκινάρες, 20 λεπτά πριν γίνουν, μερικές πατάτες ολόκληρες. Σερβίρετε ζεστό.