Χρόνος
προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 45 λεπτά
Για
16 κομμάτια
Υλικά
½ κιλό ζύμη
σφολιάτας σπιτική ή έτοιμη
¼ κούπας
βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
400γρ. τόνο
1 κούπα
βρασμένο ρύζι
1 κούπα
αρακά, κατεψυγμένο
1/3 κούπας
φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ κούπα
σέλερι, ψιλοκομμένο
3 αυγά
σφιχτά, ψιλοκομμένα
1 κούπα
κότατζ τσίζ ή ανθότυρο
2 αυγά
¼ κούπας
μαιτνανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε καλά τον τόνο και τον κόβουμε σε
κομματάκια. Βάλτε τα σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και
ανακατέψτε τα. Στρώστε τα 2 φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και αλείψτε
τα με το λιωμένο βούτυρο. Μοιράστε τη γέμιση στα 2 φύλλα απλώνοντάς τη κατά
μήκος της μακριάς πλευτάς της ζύμης να αφήσετε ένα περιθώριο στις 2 πλευρές,
για να μην τρέξει η γέμιση κατά το τύλιγμα.
Βρέξτε την περιφέρεια του φύλλου τριγύρω με λίγο
νερό και τυλίξτε χαλαρά, φτιάχνοντας 2 ρολά. Τοποθετήστε τα σε βουτυρωμένο ταψί
και αλείψτε τις επιφάνειες με κροκάδι αυγού αραιωμένο με λίγο νερό. Χαράξτε την
επιφένεια σε κομμάτια, για να φεύγει ο ατμός και να μη σκάσουν τα φύλλα στο
ψήσιμο. Ψήστε τα μπουρέκια στους 175ο C, για 45 λεπτά.