Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Μπουρεκάκια με τόνο





Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά
Για 16 κομμάτια


 Υλικά

½ κιλό ζύμη σφολιάτας σπιτική ή έτοιμη
¼ κούπας βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
400γρ. τόνο
1 κούπα βρασμένο ρύζι
1 κούπα αρακά, κατεψυγμένο
1/3 κούπας φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ κούπα σέλερι, ψιλοκομμένο
3 αυγά σφιχτά, ψιλοκομμένα
1 κούπα κότατζ τσίζ ή ανθότυρο
2 αυγά
¼ κούπας μαιτνανό, ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Στραγγίζουμε καλά τον τόνο και τον κόβουμε σε κομματάκια. Βάλτε τα σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατέψτε τα. Στρώστε τα 2 φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και αλείψτε τα με το λιωμένο βούτυρο. Μοιράστε τη γέμιση στα 2 φύλλα απλώνοντάς τη κατά μήκος της μακριάς πλευτάς της ζύμης να αφήσετε ένα περιθώριο στις 2 πλευρές, για να μην τρέξει η γέμιση κατά το τύλιγμα.
Βρέξτε την περιφέρεια του φύλλου τριγύρω με λίγο νερό και τυλίξτε χαλαρά, φτιάχνοντας 2 ρολά. Τοποθετήστε τα σε βουτυρωμένο ταψί και αλείψτε τις επιφάνειες με κροκάδι αυγού αραιωμένο με λίγο νερό. Χαράξτε την επιφένεια σε κομμάτια, για να φεύγει ο ατμός και να μη σκάσουν τα φύλλα στο ψήσιμο. Ψήστε τα μπουρέκια στους 175ο C, για 45 λεπτά.