Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Κατσικάκι ανωγειανό





Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 55 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά 
1 ½ κιλό κατσικάκι  
2 καρότα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
Χυμός από 1 λεμόνι
3 κρεμμύδια μέτρια
½ ματσάκι άνηθο
1 κροκάδι αυγού
2 κουτ. σούπας αλεύρι
2 φύλλα δάφνης
Λίγο σέλινο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρές μπουκιές. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με λίγο νεράκι, το ξαφρίζουμε, το στραγγίζουμε και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με καθαρό νερό τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, το σέλινο ψιλοκομμε΄νο, αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Όταν κοντεύει να γίνει δυναμώνουμε τη φωτιά, να εξατμιστεί το νερό και να μείνει με τη σάλτσα του.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε 4 κουταλιές από τη σάλτσα του κρέατος και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Χτυπάμε τον κρόκο με το χυμό λεμονιού, τον προσθέτουμε στο μείγμα του αλευριού και δένουμε τη σάλτσα σε πολύ σιγανή φωτιά. Περιχύνουμε το κρέας και το σερβίρουμε ζεστό.