Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Παγωμένο γλυκό καρύδας





Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής 4 ώρες
Για 4 άτομα



Υλικά
4 φύλλα ζελατίνης
200γρ. γάλα καρύδας
75γρ. ζάχαρη
300γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
4 μπισκότα, τριμμένα στο μπλέντερ
3 κουτ. σούπας καρύδα τριμμένη
3 κουτ. σούπας λευκή σοκολάτα τριμμένη



Εκτέλεση

Στρώνουμε διάφανη μεμβράνη σε μια λαμαρίνα φούρνου και ακουμπάμε εκεί ένα τσέρκι. Σε ένα μπολ μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό, για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί καλά, χωρίς όμως να κάψει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης με τα χέρια μας, τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν. Αδειάζουμε το γ΄λα σε ένα βαθύ μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, για περίπου 2 ώρες, ανακατεύοντας το μερικές φορές. Μόλις το μείγμα κρυώσει τελείως, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με μεγάλες ανάλαφρες κινήσεις, για να μην χάσει η σαντιγί τον όγκο της.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο τσέρκι, ισιώνουμε την επιφάνεια και από πάνω σκορπίζουμε τα τριμμένα μπισκότα. Στη συνέχεια αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα και ισιώνουμε και πάλι την επιφάνεια. Σκεπάζουμε το τσέρκι με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε μαζί με τη λαμαρίνα στο ψυγείο, όπου το αφήνουμε για 4 ώρες, μέχρι το γλυκό να παγώσει καλά και να σφίξει. Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε, ξεκουμπώνουμε το τσέρκι και το ανασηκώνουμε με προσοχή για να ξεφορμαριστεί το γλυκό και το πασπαλίζουμε με το μείγμα λευκής σοκολάτας και καρύδας. Το σερβίρουμε κρύο.



Πηγή: Περιοδικό «Στην κουζίνα με την Ντίνα», Ντίνα Νικολάου