Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Γίγαντες Γιαννιώτικοι






Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά
Για 4 άτομα





Υλικά
1 κιλό γίγαντες
4 αυγά
4 κουτ. σούπας γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
½ ματσάκι μαϊντανό
Λάδι για τηγάνισμα
½ κιλό λουκάνικα χοιρινά
1 κόκκινη πιπεριά


Εκτέλεση

Βάζουμε από το βράδυ τους γίγαντες να μουσκέψουν. Το πρωί τους στραγγίζουμε, προσθέτουμε ανάλογο φρέσκο νερό και τους σιγοβράζουμε καλά χωρίς όμως να λιώσουν. Όταν βράσουν, ρίχνουμε αλάτι, αφήνουμε να πάρουν 2 βράσεις και κατόπιν τους στραγγίζουμε.
Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτουμε το γάλα, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει. Παίρνουμε τους γίγαντες και τους βουτάμε στα αυγά, τους περνάμε από τη φρυγανιά και τους τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές.
Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τα λουκάνικα, αφού προηγουμένως τα κόψουμε σε κομμάτια. Όταν τηγανιστούν, τα προσθέτουμε ανάμεσα στους γίγαντες, γαρνίρουμε με το μαϊντανό και την πιπεριά ψιλοκομμένη.