Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Τσιπούρα τηγανητή με σάλτσα μπαμπού



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 2 άτομα
Κινέζικη κουζίνα



Υλικά
1 τσιπούρα
½ κονσέρβα μπαμπού
6 κινέζικα μανιτάρια, αποξηραμένα
1 κουτ. σούπας πράσο, ψιλοκομμένο
1 κομμάτι τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας σάκε
5 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
½ κουτ. σούπας ζάχαρη
Σησαμέλαιο για το τηγάνισμα
100ml. νερό
αλάτι


Εκτέλεση

Ξελεπιάζετε την τσιπούρα και αφαιρείτε τα εντόσθια. Την πλένετε και τη στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Με ένα μαχαίρι κάνετε 4 βαθιές χαρακιές και στις 2 πλευρές της. Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε την τσιπούρα σε μέτρια φωτιά, γυρνώντας την τακτικά για να μην κολλήσει.
Κόβετε το μπαμπού και τα μανιτάρια, τα οποία τα έχετε μουσκέψει από πριν για 10 λεπτά σε χλιαρό νερό. Σοτάρετε το πράσο και το τζίντζερ σε ένα τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο. Προσθέτετε το μπαμπού, τα μανιτάρια και τελευταίο το σκόρδο. Όταν μαραθούν, ραντίζετε με το σάκε, τη σάλτσα σόγιας, το αλάτι και τη ζάχαρη. Τέλος, προσθέτετε το νερό.
Βάζετε την τηγανητή τσιπούρα μέσα στη σάλτσα και τη μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Τη σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα της.

Πηγή: Κινέζικη κουζίνα, εκδ. «Μάλλιαρης»