Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Κέικ με ρόδια



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά
Για 6 άτομα




Υλικά
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
4 κουτ. σούπας φυτικό βούτυρο
4 αβγά
1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 ποτ. νερού χυμό ρόδι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
3 κουτ. σούπας σποράκια ροδιού
2 κουτ. σούπας αμύγδαλα, τριμμένα και καβουρδισμένα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.


Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα αυγά ξεχωριστά και τα ενώνουμε με το μείγμα της ζάχαρης. Προσθέτουμε το γάλα, το χυμό του ροδιού και τη βανίλια. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα.
Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, περίπου για 45 λεπτά, ή μέχρι να τρυπάμε το κέντρο του κέικ με μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και γεμίζουμε την επιφάνεια με τα σποράκια ροδιού.

Πηγή: Μεσογειακή κουζίνα