Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Κοτόπουλο με κολοκύθα στο φούρνο




Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά
Για 4 άτομα




Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλου, ολόκληρα
600γρ. κολοκύθα καθαρισμένη, κομμένη σε φέτες
4 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουτ. σούπας ξερό
2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
1 κοφτή κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C. Πλένουμε καλά τα μπούτια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν τα νερά τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με την πάπρικα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Με αυτό το μείγμα αλείφουμε καλά τα μπούτια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και προσθέτουμε τα κλωναράκια δεντρολίβανο. Εάν θέλουμε, πριν βάλουμε τα μπούτια μέσα στο ταψί, τοποθετούμε μια επιφάνεια ψησίματος από σιλικόνη, η οποία βοηθάει ώστε το κοτόπουλο να μην κολλήσει στο ταψί, το οποίο μετά πλένουμε πολύ εύκολα.
Βάζουμε τα κομμάτια κολοκύθας στο ταψί δίπλα στο κοτόπουλο και τα αλείφουμε και αυτά με το μείγμα μουστάρδας που έχει μείνει. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 8 λεπτά στους 200ο C και στη συνέχεια στους 175ο C για τον υπόλοιπο χρόνο. Σε περίπτωση που τα μπουτάκια είναι μεγάλα, τότε ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω ψήσιμο.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με την κολοκύθα και τη σαλτσούλα που έχει μείνει στο ταψί.

Πηγή: Περιοδικό «Γαστρονόμος», Έφη Γιαλούση