Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 6 άτομα
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 6 άτομα
Υλικά
10 λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι και κομμένες
2 κουτ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
700γρ. κιμάς κοτόπουλο
10γρ. φρυγανιά
1 ½ κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
½ κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
100γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι για τηγάνισμα
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζετε τις λιαστές ντομάτες, την μαργαρίνη, τον κιμά, τη φρυγανιά, το μαϊντανό, το κρεμμύδι και το αυγό στο μπλέντερ και το κάνετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτετε την πάπρικα και τη φέτα, αλάτι και πιπέρι.
Πλάθετε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε και από τις 2 πλευρές. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.
Πηγή: Βιβλίο "Στιγμές χαράς σε χρώμα κόκκινο", Βιτάμ
2 κουτ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
700γρ. κιμάς κοτόπουλο
10γρ. φρυγανιά
1 ½ κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
½ κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
100γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι για τηγάνισμα
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζετε τις λιαστές ντομάτες, την μαργαρίνη, τον κιμά, τη φρυγανιά, το μαϊντανό, το κρεμμύδι και το αυγό στο μπλέντερ και το κάνετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτετε την πάπρικα και τη φέτα, αλάτι και πιπέρι.
Πλάθετε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε και από τις 2 πλευρές. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.
Πηγή: Βιβλίο "Στιγμές χαράς σε χρώμα κόκκινο", Βιτάμ