Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Μελιτζανοπίλαφο από τη Χίο




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 27 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
4 μελιτζάνες μακρόστενες
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
½ κιλό πατάτες
1 φύλλο δάφνης
1 ποτήρι ρύζι καρολίνα
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μελιτζάνες. Προσθέτετε το σκόρδο και το δαφνόφυλλο. Ρίχνετε τον πολτό ντομάτας και σιγοβράζετε το φαγητό για 7 λεπτά.
Προσθέτετε 2 ½ ποτήρια νερό και, όταν πάρει βράση, ρίχνετε στην κατσαρόλα το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό περίπου για 20 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά της κατσαρόλας. 7 λεπτά πριν ψηθεί το φαγητό, ανακατεύετε το μαϊντανό και το δυόσμο.


Πηγή: Περιοδικό «Olive», Σιμόνη Καφίρη