Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 15 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
1 ½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
2/3 φλιτζ. τσαγιού μέλι
600ml. κόκκινο κρασί
1 κουτ. σούπας κόλιανδρο ξερό
2 μικρά ξύλα κανέλας
Αλάτι, πιπέρι
1 ½ ποτήρι νερού ζωμός κότας (δείτε συνταγή)
½ φλιτζ. τσαγιού λάδι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C. Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, την κανέλα και το λάδι. Διαλύουμε το μέλι στο κρασί και περιχύνουμε τις πατάτες.
Προσθέτουμε στο ταψί 1 ποτήρι ζωμό και τις βάζουμε να ψηθούν. Πριν αρχίσουν να μαλακώσουν, τραβάμε 2-3 φορές το ταψί και ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό ή νερό ακόμα. Όταν μαλακώσουν και μείνουν με ελάχιστα υγρά σαν σάλτσα, είναι έτοιμες.
Πηγή: Περιοδικό «Γαστρονόμος», Εύη Βουτσινά