Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πατατόπιτα νηστίσιμη



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 15 λεπτά
Για 6 άτομα




Υλικά
2 ½ κιλά πατάτες
450γρ. λάδι
1 πράσο
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
4 φύλλα χωριάτικα



Εκτέλεση

Από τα 4 φύλλα στρώνουμε τα 2 σε ένα κανονικό ταψί και ρίχνουμε στο καθένα από 1 φλιτζ. του καφέ λάδι. Σε μια λεκάνη κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε το πράσο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, και το αλεύρι μαζί με 150γρ. λάδι.
Τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα και το ρίχνουμε στο ταψί με τα φύλλα. Το στρώνουμε καλά, να έχει παντού το ίδιο πάχος, και απλώνουμε από πάνω τα άλλα 2 φύλλα, ραντίζοντας τα και αυτά το καθένα με 1 φλιτζ. του καφέ λάδι. Βάζουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200ο C το ταψί και ψήνουμε την πίτα μας για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.