Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Κρέμα καραμελέ με μαστίχα Χίου





Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά
Για 4 μερίδες




Υλικά
1lt. Γάλα
9 αυγά
300γρ. ζάχαρη
15γρ. μαστίχα σε σκόνη
Για την καραμέλα
250γρ. ζάχαρη
50γρ. γλυκόζη
100γρ. νερό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα υλικά της καραμέλας στη φωτιά μέχρι η καραμέλα να κοκκινίσει. Τη μοιράζετε στα φορμάκια. Σε μια λεκάνη ρίχνετε το γάλα, τα αυγά, τη μαστίχα και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το μίξερ πολύ καλά.
Μετά τα βάζετε σε μια κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να ζεσταθούν χωρίς να κάψουν ανακατεύοντας συνέχεια. Σουρώνετε και σερβίρετε στα καραμελωμένα φορμάκια. Ψήνετε σε μπεν μαρί στους 220ο C, για 45 λεπτά και σερβίρετε μόλις κρυώσουν.

Πηγή: Περιοδικό «Κουζίνα και ποιότητα ζωής»