Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Κουρμπάνι




Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 55 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
1 ½ κιλό αρνάκι
1 κιλό σπανάκι
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
5 κρεμμύδια φρέσκα
6 κουτ. σούπας φυτίνη
½ φλιτζ. τσαγιού λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Δυόσμος, ψιλοκομμένος


Εκτέλεση

Βράζουμε το κρέας σε κατσαρόλα με 5 ποτήρια νερό για 40 λεπτά, ωσότου μαλακώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμα ένα ποτήρι νερό. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και το δυόσμο με λίγο λάδι.
Σε ταψί του φούρνου βάζουμε το σπανάκι, το δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, το ρύζι και ρίχνουμε μαζί και το ζωμό του κρέατος. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180ο C, για 30 λεπτά και το βγάζουμε. Βάζουμε το κρέας στη μέση του ταψιού, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι και ξαναφουρνίζουμε. Το ψήνουμε για 45 λεπτά ακόμα, ωσότου τραβήξει το νερό.